Monday, February 22, 2010

Instant Ramen Museum            インスタントラーメン発明記念館




Yesterday I had the opportunity to finally pay a visit to the Instant Ramen Museum located next to Osaka in Ikeda City. Definitely an experience and fun for all ages, one starts out by designing his/her own noodle cup with markers prior to heading over to the Noodle Factory to pick out one's choice of soup flavor and ingredients (see pictures above). After making all the necessary decisions, the staff package the cup noodle right in front of your very own eyes and the final product is presented to you just like one would find it at a supermarket.


After designing and making our own cup noodle variation, I moved up to the second floor of the museum to take part in making chicken ramen from scratch. First I was given an apron and bandana and asked to start designing the package design that the finished chicken ramen product would be put in. After that task was completed, I began to make and cut the dough (see picture above) before having the staff complete the final steps, which made my masterpiece a finished product. After all was said and done, the entire process took less than an hour. Again, another fun activity and highly recommended. Just remember that one needs to make a reservation in advance if wanting to take part in making your own chicken ramen.

昨日、私は大阪市に隣接する池田市にある「インスタントラーメン発明記念館」をついに訪問するという機会に恵まれました。それはまさに全世代にうける楽しい経験で、入場して、まず自分自身の「マイカップヌードル」をマーカーで好きに絵を描いてデザインするところからスタートします。(上記写真ご参照ください。)その後、マイカップヌードル・ファクトリーに行き、そこで好みのスープの味と具材を選択することができます。すべての必要な選択を終えたら、スタッフさんがカップヌードルを入れたエアパッケージに空気を入れふくらませ、出来上がった「マイカップヌードル」を目の前に出してくれて、まるでスーパーで見かけるカップヌードルと同じような感じのものをプレゼントしてくれます。

デザインして作るマイカップヌードルのバリエーションをいろいろ楽しんだあとは、チキンラーメンの製作に最初から参加するため、インスタントラーメン発明記念館の2階へと移動しました。最初にエプロンとバンダナを渡され、出来上がりには、その中にチキンラーメンが入るというパーケージを好みにデザインをするよう指示を受けました。その工程を終えたら、生地(上記写真をご参照ください。)を練り、はさみでカットし始めました。その後、スタッフさんが最終ステップを案内してくれ、そこで自身の出来上がりの作品(マイチキンラーメン)をいただくことができました。以上、申し上げた工程を終えるまで、1時間足らず。本当に面白い体験なので強くお勧めします。もし、「マイ・チキンラーメン」の製作に参加してみたいと思われるかたは、事前予約が必要なのでご注意ください。

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